آخرین اخبار
کد مطلب: 79607
سفر مشاور اوباما به تهران و قم/ اوباما را به خدا نزديک مي کنم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 974

به گزارش سلام لردگان، مشاور معنوي باراک اوباما که مي گويد به وي براي نزديک شدن به خدا کمک مي کند، براي شرکت در يک کنفرانس ديني يک هفته را در تهران و قم گذراند.


به نوشته سايت دولت آمريکا، راديو فردا (radiofarda) به تازگي "جوئل هانتر" مشاور معنوي رئيس‌جمهور آمريکا، حدود يک هفته‌اي را در ايران صرف گفت‌وگو درباره رواداري مذهبي با مقام‌هاي اين کشور کرده است.

جلسه اوباما با مبلغين مذهبي مسيحيت


هانتر، که خود يک کشيش ارشد در کليساي نورث‌لند ايالت فلوريدا است، در رأس هيئتي مذهبي آمريکايي به تهران رفت. وي مي‌گويد که به دعوت رهبران مذهبي ايراني و نخبگان اين کشور براي شرکت در يک کنفرانس به اين کشور سفر کرده است.


نشست ياد‌شده «جهان عاري از خشونت و افراطي گري از منظر اديان ابراهيمي» نام داشت و از چهارم خرداد امسال در تهران برگزار شد.

هانتر و اوباما


هانتر خود مي گويد وظيفه دارد اوباما را کمک کند تا «به خدا نزديک‌تر شود».


اين مشاور رئيس جمهوري آمريکا مي‌افزايد که درباره سفر خود به ايران به رئيس خود گزارش خواهد داد، سفري که، از جمله، بازديد از شهر مذهبي قم را نيز شامل مي‌شد.


انتظار مي‌رود که بازديد هانتر از ايران مورد انتقاد شديد محافظه‌کاران در تهران و واشينگتن قرار گيرد. منتقدان اين سفر در آمريکا با هرگونه تعامل با نظام اسلامي ايران - که متهم به نقض گسترده حقوق بشر است [!] - مخالف هستند.


پيشتر، يک سايت محافظه‌کار ايراني در تاريخ ?? خرداد ماه سفر مقام آمريکايي به ايران را مورد سؤال قرار داد و از مسئولين دولتي پرسيد که آيا هماهنگي‌هاي لازم با دستگاه‌هاي امنيتي و اطلاعاتي را به عمل آورده بودند؟


اما به رغم انتقادها، هانتر مي‌گويد سفر ياد شده ارزشش را داشته است.


اين مقام آمريکايي مي‌گويد: «اينکه در ميان ما آنهايي که مي‌دانند صرفاً به دليل انجام اين گفت و گوها مورد سرزنش تندروها قرار مي گيرند [باز هم به اين امر مبادرت مي ورزند]، اين بخشي از تلاش ما براي پيش برد کارهاست.»


او اضافه مي‌کند: «ما معتقديم که اين کار ارزشش را دارد چرا که با امتناع از صحبت کردن چه به عنوان دو کشور و چه به عنوان دو جامعه ديني، هيچ پيشرفتي حاصل‌ نخواهد شد.»

هانتر در قم



هانتر گفت که با رئيس مجلس ايران، مقام‌هاي فرهنگستان علوم ايران، رهبران مسيحي و يهودي ايران و روحانيون ارشد قم ديدار داشته است.


وي همچنين تصريح کرد که تندروي، خشونت ديني و صلح بر پايه ايمان برخي از موضوع‌هاي اصلي مذاکرات او با مقام‌هاي ايراني بوده است.


در حالي که اقليت هاي ديني در ايران به راحتي آداب و رسوم خود را به جا مي آورند، در دانشگاه ها تدريس مي کنند و حتي نمايندگان آن ها در مجلس حضور دارند، سايت آمريکايي راديو فردا، ايران را متهم به نقض حقوق اقليت ها کرد و نوشت: هانتر در پاسخ به اين پرسش که آيا در ملاقات‌هاي خود با مقام‌هاي ايران موضوع فشار بر روي اقليت‌هاي مذهبي در اين کشور، از جمله نوکيشان مسيحي، را مطرح کرده يا نه؛ گفت در «گفت و گو‌هاي حاشيه‌اي» به اين مسائل اشاره کرده است. 


هانتر در ادامه گفت: «ما براي رويارويي با افراد بر سر مسائلي خاص به آنجا نرفتيم، اما... آنقدر رابطه ايجاد کرده‌ايم که بتوانيم اين گفت‌وگوهاي خاص را با آنها داشته باشيم، و همچنين در اين باره صحبت کنيم که چه اقدام‌هايي را مي‌توان انجام داد تا فضاي بهتري [براي تعامل] ايجاد شود.»


کشيش هانتر همچنين افزود که پيش از انجام سفر به ايران آگاه بوده که مقام‌هاي رسمي ايران از اين ملاقات براي مقاصد تبليغاتي خود استفاده خواهند کرد، همانطور که اغلب ادعا کرده‌اند که تمامي شهروندان اين کشور از حقوقي برابر برخودار هستند.


هانتر اذعان کرد «همه از سفر ما براي مقاصد تبليغاتي و پروپاگاندا به نفع خودشان استفاده خواهند کرد، ولي طبيعت اين کار همين است، سياست همين است.»

هانتر در تهران



هانتر در بخش ديگري گفت که به اعتقاد او رهبران مذهبي مي‌توانند در کاهش تنش‌ها ميان ايالات متحده و ايران نقش ايفا کنند.


راديو فردا بدون اشاره به حمايت هاي آمريکا از رژيم پهلوي، جاسوسي از ايران، حمايت از صدام، پشتيباني از گروهک تروريستي منافقين، سرنگون کردن هواپيماي مسافربري و ... ادامه داد: در پي انقلاب ???? در ايران و بحران گروگان‌گيري در سفارت ايالات متحده در تهران، واشينگتن روابط سياسي خود با تهران را قطع کرد. در طول ?? سال گذشته، دو کشور بر سر شماري از مسائل با يکديگر اختلاف داشته‌اند که پشتيباني ايران از تروريسم [!] و برنامه هسته‌اي جنجالي اين کشور از جمله اين موارد اختلاف نظر بوده است.


در طول هفته‌هاي اخير، ايران و ايالات متحده، به علاوه ديگر قدرت‌هاي جهان، با هدف يافتن راه حلي ماندگار براي برون‌رفت از بحران فعاليت‌هاي حساس هسته‌اي ايران، بر سر ميز مذاکره نشسته‌اند.


به گفته هانتر، موضوعاتي خاص، از قبيل خشونت و بدرفتاري مذهبي، تنها از طريق گفت‌وگوي ميان رهبران ديني قابل حل است.


اين مشاور اوباما همچنين گفت «ما معتقديم که فصل مشترکي ميان ما وجود دارد که از رهگذار همين اشتراک جوامع مذهبي‌مان، مي‌توانيم نوعي ارتباط و اعتماد را پايه‌گذاري کنيم که انجام آن از توان سياست خارج است، به باور ما تنها از طريق رهبري ديني يا تبادل رهبران ديني است که مي توان ميان دو کشور صلح را به شکلي موفقيت‌آميز برقرار کرد.»


در همين حال، وزارت خارجه ايالات متحده در ايميلي به راديو اروپاي آزاد گفت که ايالات متحده از اقدام‌هاي مستقلانه چهره‌هاي مختلف مذهبي آمريکايي در جهات ايجاد گفت‌وگو بين اديان با علماي مذهبي ايران آگاهي دارد.


اين مقام وزارت خارجه آمريکا در اين ايميل نوشت «ما چنين تلاش‌هايي را که با هدف پيشبرد رواداري ميان اديان و تقويت آزادي مذهبي انجام مي‌شود، به عنوان يک اولويت در عرصه سياست خارجي اين وزارتخانه، ارج مي‌نهيم.»


اين مقام در ادامه تصريح کرد که واشينگتن از سفر يک گروه کوچک کاتوليک آمريکايي به ايران در ماه مارس گذشته، خبر داشته، ولي - به گفته اين مقام مسئول - سفر فوق «کاملاً مستقل از دولت ايالات متحده» انجام شده است.

444

منبع. جام نيوز

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس